Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 146 1,3 boxer

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 146 1,3 boxer

Здравейте алфаманиаци! И аз се присъединявам към вашия клуб. Купих си Alfa Romeo 146 1,3 boxer 96 година на 83 000 км (наистина е на толкова). Странно ми е обаче, че всички 146-ци за които пише в тоя форум са 1,6. Тези като моите са по-рядко срещани ли какво ? Изобщо какво можете да ми кажете за тази кола, освен, че ще е по-слаба от 1,6 и може би ще гори малко по-малко. Благодаря !
    Alfa Romeo 146, boxer

Разхода май е почти колкото на 1.6 боксер. Да ти е честита колицата. Безаварийни километри ! Аз съм гледал доста 146 1.3боксер , но май не влизат в интернет
    Разхода май е почти колкото на 1.6 боксер.

Разгледай тази тема :
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10890
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Re: Alfa Romeo 146 1,3 boxer

Първоначално публикувано от frantic
      Здравейте алфаманиаци! И аз се присъединявам към вашия клуб. Купих си Alfa Romeo 146 1,3 boxer 96 година на 83 000 км (наистина е на толкова). Странно ми е обаче, че всички 146-ци за които пише в тоя форум са 1,6. Тези като моите са по-рядко срещани ли какво ? Изобщо какво можете да ми кажете за тази кола, освен, че ще е по-слаба от 1,6 и може би ще гори малко по-малко. Благодаря !
      Даже и малко повече гори от 1.6
      alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

?

Е, чак пък повече, не ми се вярва. Колата е супер запазена, почти не е карана, намерена е в някакъв гараж в Италия цялата в паяжини, така, че се надявам да не гори чак толкова.
        Alfa Romeo 146, boxer

Comment

Re: ?

Е, чак пък повече, не ми се вярва. Колата е супер запазена, почти не е карана, намерена е в някакъв гараж в Италия цялата в паяжини, така, че се надявам да не гори чак толкова.
          Наистина харчи малко повече в града-даже ако имаш книжка погледни вътре то си пише,още от завода го дават-мисля че 1.6 е 10.5 а 1.3 е 10.6 или нещо таквоз
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Честито колега, много безаварийни и да те радва на пътя. Моята също е 1.3 и за този двигател да ти кажа много върви. Е не е бегачка, по-скоро е семейна кола със спортен дух . Малко е тромава в ниските обороти, затова трябва да внимаваш при изпреварванията. Аз гледам винаги като изпреварвам да съм над 3000 оборота и към 100тина км/ч. Над тези обороти направо излита Разхода и е към7/7.5 извънградско и 10/12 градско, зависи колко я караш студена.
            146 1.4 Boxer 90HP +-
            Ranault Scenic 1.6e 90HP+Метан

Comment

Е, най-после едина Алфист с кола като моята, благодаря ти колега, дано да е безаварийна, 10-12 градско не е много зле. Аз мисля да и сложа газова уредба, и сигурно ще падне малко мощността. Но се двуомя дали да не сложа газов инджекцион, с него конете ще се увеличат малко.
              Alfa Romeo 146, boxer

Comment

Не слагай бомба в колата нети трябва газова уредба
                === Alfa Romeo 146 1.3 - Boxer 1996 г. ===

Comment

Първоначално публикувано от konstantin
                  Не слагай бомба в колата нети трябва газова уредба
                  Ти па колко гръмнали коли заради газовата си виждал тва, че е бомба са глупости.

Иначе и аз съм против газовите- евтиното винаги излиза по скъпо като си сметнеш, че и на бензин трябва да я палиш всеки път, после, свещи, кабели за свещи, филтри.. Е ако правиш по 30 000 на година си струва
                  Lexus IS200

Comment

Май верно не е добра идеята за газ, ще помисля още малко. Какво можете да ми кажете за тия двигатели boxer, надеждни ли са ? Защо вече не ги правят ?
                    Alfa Romeo 146, boxer

Comment

Един леко некоректен въпрос: Колко парички я взе колицата?

Comment

Ами парите са 3 700, но без застраховки и регистрация и от приятел. Мисля, че не е лошо за кола на 83 000 км. А ? Сменил съм и само маслото и работи като часовник. Дори на диагностика не съм я водил още.
                        Alfa Romeo 146, boxer

Comment

Ами парите са 3 700, но без застраховки и регистрация и от приятел. Мисля, че не е лошо за кола на 83 000 км. А ? Сменил съм и само маслото и работи като часовник. Дори на диагностика не съм я водил още.

Па тя ако няма проблем ще ще я водиш на диагностика карайу си колата и недей дърпа дявола за опашката
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                          X